Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові торговці секонд-хенду не хочуть платити 7,5 грн в день «Сихівській народній торгівлі»

Міська влада Львова порушує права підприємців на тимчасових торгівельних рядах на вулиці Зубрівскій, 1. Міськвиконком не дає змоги підприємцям, які там торгують самостійно здійснювати ринковий збір та, відповідно, облаштовувати торгівельні місця. Про це йшлося сьогодні під час спільної прес-конференції підприємців торгових рядів, юридичної компанії та громадської організації.
Як повідомив директор юридично-консалтингової компанії «Кодекс» Володимир Сольський, для того, щоб самостійно господарювати на торговельних рядах, за рекомендацією першого заступника мера Львова Олега Синютки підприємці створили приватне підприємство «Зубра-Стиль плюс». Однак після цього виконавчий комітет міськради все ж не дав дозволу підприємцям на проведення ринкового збору, а продовжив повноваження щодо цього «Сихівської народної торгівлі».

Як стверджують підприємці, зокрема, Ігор Молінський, «Сихівська народна торгівля» вимагає значно завищені ринкові збори – лише за комунальні послуги 7.50 грн з людини за один день, і, водночас, абсолютно не займається влаштуванням благоустрою на торгівельних рядах. Він зазначив: «Всі роботи ми робимо за власні кошти – облаштування покрівель, доріг, навіть, встановили біотуалет. Крім цього, представники підприємства-оператора ринкового збору дуже по-хамськи ставляться до підприємців, нещодавно, навіть, почалися погрози через те, що ми подали у суд позов про скасування рішення виконкому, яке продовжує повноваження «Сихівської народної торгівлі» щодо здійснення ринкового збору».

Підприємці стверджують, що міська влада висуває щоразу нові умови для того, щоб визнати підприємців операторами ринкового збору – спочатку такою умовою було створення ПП., після того, як його було створено, влада сказала, що воно нічим не відрізняється від діючого оператора, тому немає сенсу робити заміну, і вимагає створення іншої структури.

Зазначимо, що на торгових рядах на вул. Зубрівська,1 торгують вживаними речами. Сам ринок існує вже 15 років, а за цією адресою функціонує з липня 2007 року. З липня 2008 року оператором ринкового збору там є «Сихівська народна торгівля».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ