Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває Міжнародна літня школа “Українська мова і країнознавство”

У Львівському національному університеті ім. І.Франка триває Міжнародна літня школа “Українська мова і країнознавство”. Про це сьогодні , 24 липня, повідомила прес-служба МОН.

Її студентами стали викладачі вишів, студенти, науковці, журналісти та усі ті, хто прагне поглибити свої знання української мови та культури. Ця школа проходить впродовж трьох тижнів і завершиться на початку серпня.

Її організацією опікується Центр україністики ЛНУ ім. І.Франка. Учасники мають інтенсивний мовний курс та цикл лекцій, під час яких їм розповідають про українську історію, культуру та сучасні суспільно-політичні події. Спікерами занять є досвідчені науковці, журналісти, аналітики та мистецтвознавці.

Крім того, для студентів школи організовують різноманітні краєзнавчі поїздки, екскурсії та майстеркласи.

“Упродовж трьох тижнів, доки триватиме навчання, студенти суттєво поповнять свої знання про нашу державу. Вони побачать, що незважаючи на те, що на політичній карті Європи Україна з’явилась відносно нещодавно, насправді це тисячолітня нація. Ми хочемо показати їм, що українською мовою складено сотні тисяч народних пісень і написано найкращі сучасні літературні твори. Також вони зможуть долучитися до українських традицій і спробувати себе в окремих їх проявах”, - зазначив директор Центру україністики Ярослав Гарасим.

Серед країн, які представляють учасники, - Італія, Бразилія, Німеччина, Сполучені Штати Америки, Японія, Франція, Корея тощо. Загалом учасниками заходів є представники 12 країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ