Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває Студентський конгрес «Університет майбутнього»

Два дні, 15–16 березня, в Національному університеті «Львівська політехніка», що на вул. Степана Бандери, 12, проходить Студентський конгрес «Університет майбутнього», який організовує Студентська рада Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Із вітальним словом до учасників заходу виступив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львів має особливу ауру. Це місто, яке є енергетичною криницею. Тому, перебування тут, день, два, три воно надихає, воно дає нові думки, воно дає дуже багато цікавих нових вражень. Навіть цей статус, який ми нещодавно вибороли «Молодіжна столиця України», ми розуміємо який новий виклик стоїть перед нами: більше працювати з молодими людьми по всіх містах нашої держави.

Так завжди складається, що люди живуть своїм життям, вирішують свої проблеми, а ми би хотіли вирватися від тих проблем і подумати, щоб щось спільне зробити. Якщо у вас є якісь цікаві думки, ідеї і ви хочете це реалізувати, то я з радістю готовий вам допомагати.

В нас дуже якісно працює Студентське самоврядування, в нас кожного року обирають студентського мера, і він автоматично стає радником міського голови Львова.

Я вам бажаю зрозуміти себе. Бо дуже часто ми хочемо зрозуміти інших, але інші подібні на нас. Тому треба зрозуміти себе. А щоби себе зрозуміти, деколи треба просто мати час і мати велике щастя в житті робите те, що ти хочеш. Я би хотів порадити кожному з вас, робити те, що ви хочете. І, якщо ви це будете робити, то ви самі не зрозумієте звідки будуть братися сили, щоби ця робота тривала і продовжувалася. Бо Бог завжди підтримує тих людей, які живуть за своїм покликанням, які, власне, зрозуміли своє покликання.

Ми живемо в країні, яка має дуже багато проблем. І в цій країні одна з найбільших проблем – це відсутність якісного менеджменту якісного управління. Навіть, якщо говорити про бізнес, то в бізнесі є 5-10% якісних компаній, які працюють на високих стандартах. Якщо говорити про державну владу, про місцеве самоврядування в Україні, то цей відсоток ще нижчий. І дуже часто ці надбання, які мали би належати державі, використовуються нераціонально. Ми маємо критично високий відсоток корупції.

Тому в мене таке велике прохання до вас, добре навчитися, добре вивчитися, не боятися іти в менеджмент, в управління, у владу. Але назавжди запам’ятати просто істину, що, якщо ти ідеш у владу і ти хочеш служити, то ти повинен любити славу і ніколи не спокушатися на гроші. Робіть те, до чого у вас лежить серце»,- зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також міський голова вручив диплом колективу Студентської ради за захист прав й інтересів львівського студентства, активну участь у громадському житті міста та здобуття перемоги Львова в конкурсі «Молодіжна столиця України».

Мета конгресу – створити модель вищої освіти майбутнього та впровадити новий освітній тренд в Україні, враховуючи позиції та візію різних стейкхолдерів (студентів, освітян, експертів, державних службовців).

Організатори запросили прогресивних студентів, активістів, інноваторів, освітніх експертів, представників академічної спільноти та державних органів.

Теми , які обговорюватимуть на конгресі:

Актуальність чинної системи вищої освіти у сучасних умовах;
Трансформація та структурні зміни, що необхідні вищій освіти в Україні;
Модель закладу вищої освіти майбутнього;
Реформа ОСС у підсиленні впливу на заклади вищої освіти;
Організація навчального процесу на фундаментально нових засадах;
Корпоративна структура закладу вищої освіти.

Додаткові теми: бізнес та університет; інвестиційний фонд та його залучення до функціонування університетів; студентська міграція, втрата інтелектуального капіталу. 

За підсумками обговорення заплановано сформувати стратегію і комплекс заходів щодо впровадження моделі університету майбутнього.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ