Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові триває Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді

На Навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України впродовж п’яти днів триватиме Всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді. Серед співорганізаторів цих змагань також Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці начальник Академії сухопутних військ України генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Під час змагань команди юнаків з усієї України змагатимуться у семи видах спорту. Зокрема, вони визначатимуть кращих у бігу на 100 та 3000 метрів, підтягуванні, плаванні, метанні гранати на дальність, стрільбі та подоланні смуги перешкод.

За мету проведення цих змагань учасники поставили удосконалення фізичної підготовки допризовної молоді, виховання у неї почуття патріотизму, психологічної стійкості, прагнення до занять фізичною культурою та спортом.

На відкритті змагань, які відбулися на велотреку Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, були присутні заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович, директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Микола Садовський, військовий прокурор Західного регіону України полковник юстиції Олег Сенюк, заступник начальника відділу фізичної підготовки Збройних Сил України України підполковник Роман Нізов та заступник начальника управління фізичної культури і спорту Львівської обласної держадміністрації Оксана Вацеба. Окрім того, на цьому святі спорту був присутній особливий гість - гордість вітчизняного спорту, Олімпійський чемпіон майор Олександр Петрів.

Заступник Міністра молоді та спорту України Ярослав Войтович побажав молодим спортсменам успіхів у змаганнях, а також за вагомий внесок у розвиток вітчизняного спорту нагородив колектив Навчально-спортивної бази Подякою Президента Національного олімпійського комітету України.

У своїх виступах до молодих спортсменів почесні гості підкреслювали важливість фізичного виховання та гарту для молодого покоління як майбутніх захисників Батьківщини.

Сьогоднішнє життя, коли наші військовики зі зброю у руках захищають рідний край, вимагає від нашої молоді бути більш загартованою, фізично сильнішою та витривалішою, а також мати належні військово-спортивні навички. Саме із цією метою і проводяться ці змагання. Я гордий, що наша Академія, Львівський гарнізон та спортивний клуб армії долучилися до цього заходу, і ми докладемо усіх зусиль для того, щоб змагання відбулися на якомога високому рівні.

Згодом свій високий спортивний та військовий вишкіл юнакам продемонстрували курсанти Академії у показових виступах з рукопашного бою та вмілому володінні тактичними прийомами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ