Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові цьогоріч повинні облаштувати 15 електропідйомників для людей з інвалідністю у житлових будинках - Юрій Гринів

Депутати Львівської міськради цьогоріч виділили для ЛКП "Львівсвітло" 2,5 мільйони гривень на облаштування пандусів-підйомників у будинках, де мешкають люди з інвалідністю. Всього на ці кошти повинні встановити 15 пандусів, з них 3 вже поставили.

Про це розповів Юрій Гринів - депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності член комісії фінансів та планування бюджету. 

Вчора відбулося виїзне засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради в ЛКП  "Львівсвітло". 

Депутати перевірили встановлені за бюджетні кошти електропідйомники для осіб, які пересуваються на візках. 

"З 15 пандусів встановлено три, ще один в процесі монтування. Комісія перевірила вибірково один із встановлених пандусів на вулиці Мазепи, 9а. Ми виявили, що цей пандус ще не підключений до електропостачання та запечатаний. Ми зробили зауваження керівництву Львівсвітла і дали п'ять днів на усунення цієї проблеми. Наголошу на тому, що пандуси-підйомники в будинках встановлює одна організація - ЛКП "Львівсвітло", натомість облаштування вхідних сходів до будинку за районними адміністраціями.

Подекуди вхідні сходи не залиті бетоном і не мають під'їзду до самого пандусу в під'їзді. Ми попросили Львівсвітло, щоб під час облаштування пандусів-підйомників вони писали листи до районних адміністрацій з проханням забезпечити доїзд особи з інвалідністю при вході в будинок", - розповів Юрій Гринів. 

За словами депутата, через п'ять днів комісія знову зробить виїзне засідання до ЛКП "Львівсвітло" з повторною перевіркою. 

Окрім того комісія збирається перевірити усі локації, де вже встановлені, чи ще будуть встановлені пандуси, з метою перевірки використання бюджетних коштів та якості виконання комунальним підприємством "Львівсвітло" поставлених перед ним завдань. 

Юрій Гринів додав, що з ініціативи депутатів на освітлення Львова у 2021 році було додатково виділено 2 мільйони гривень. 

Зараз комунальне підприємство "Львівсвітло" провело один тендер та здійснило роботи з освітлення вулиці Кульпарківської.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ