Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові у колишній в’язниці гестапо Мейлах Шейхет прочитає лекцію до Дня пам’яті жертв Голокосту

У Національному музеї «Тюрма на Лонцького» Мейлах Шейхет у рамках виставки «Шоа у Львові» прочитає публічну лекцію, присвячену вшануванню пам’яті жертв Голокосту, виявленню, дослідженню та упорядкуванню місць масових страт під час Другої світової війни. Про це повідомив прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

У неділю, 27 січня, у музеї «Тюрма на Лонцького», де в роки Другої світової війни містилася слідча в’язниця гестапо, на відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту розгорнуть історично-документальну виставку «Шоа у Львові». Ця виставка підготовлена у співпраці Центру наукового дослідження юдаїки у музейних збірках України ім. Фаїни Петрякової, Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» та Львівської обласної філармонії. Історична експозиція у світлинах та текстових документах розповідає про те, як у 1941—1944 роках нацисти знищили єврейську громаду Львова.

У понеділок, 28 січня, о 18:00 засновник Центру ім. Фаїни Петрякової Мейлах Шейхет, який є членом наглядової ради Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького», прочитає публічну лекцію, присвячену вшануванню пам’яті жертв Голокосту, виявленню, дослідженню та упорядкуванню й меморіалізації місць масових страт цивільного населення під час Другої світової війни.

Мейлах Шейхет — директор благодійної організації «Єврейське відродження», голова Представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, Американо-українського бюро з прав людини та чинного законодавства, керівник релігійної громади «Турей Загав» у Львові.

Лекція Майлаха Шейхета пояснить, чому у Львові загинуло набагато більше євреїв, аніж тут числилося за даними міжвоєнних переписів; у який спосіб місто та його околиці стали великою братською могилою; чому ще й досі існує проблема визнання місць масових захоронень об’єктами історичної та культурної спадщини; а також як гармонійна національна політика може запобігти подібним трагедіям у майбутньому.

Вхід на виставку та лекцію — вільний.

Нагадаємо, 1 листопада 2005 року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту 27 січня, у день, коли 1945 року було звільнено в’язнів нацистського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

27—28 січня 2013 року, Національний музей «Тюрма на Лонцького», Львів, вул. С. Бандери, 1 (вхід із вул. Брюллова).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ