Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові українські і польські рятувальники разом вчитимуться протидії пандемії

Між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності МНС та Варшавською головною школою пожежно-рятувальної служби підписано угоду про співпрацю. Дана угода передбачає обмін досвідом з питань підготовки фахівців у галузі безпеки людини, попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру тощо, – повідомили у прес-службі ЛДУ БЖД МНС.

 

Представники МНС України також прийняли участь у Міжнародному семінарі пожежно-рятувальних служб країн, які входять до Євросоюзу. Ключовою темою даного семінару стали питання підготовки фахівців з питань безпеки життєдіяльності та організація спільних дій між пожежно-рятувальними службами України та Європейського союзу у боротьбі з надзвичайними ситуаціями.

 

В рамках підписаної угоди Львівський університет МНС візьме участь у Міжнародному проекті «Пандемія, криза, катастрофа – час діяти спільно». Проект передбачає інтеграцію Української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини (European Community Mechanism for Civil Protection). Проект фінансується Євросоюзом і передбачає навчально-практичний цикл, який реалізується на території України та Польщі. В кінці березня на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС планується проведення першого етапу програми, у якому візьмуть участь представники МНС України та пожежно-рятувальної служби Польщі.

 

Львівський державний університет безпеки життєдіяльності сьогодні є провідним вищим навчальним закладом України в галузі безпеки людини, який визнали у Європі та включили до загальноєвропейського механізму забезпечення безпеки життєдіяльності.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ