Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові урочисто відзначили 30-ту річницю з Дня створення військової частини №4114 Нацгвардії

Сьогодні на території Західного територіального управління Національної гвардії України відбулись урочистості. Захід присвятили 30-й річниці з Дня створення військової частини №4114.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Участь в заході взяли участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, керівництво і військовослужбовці частини та ветерани.

Урочистим підняттям Державного Прапора над плацом розпочали захід. Опісля на території управління пролунав Гімн України у супроводі оркестру військової частини №3002 Нацгвардії. Хвилиною мовчання також вшанували пам'ять загиблих героїв – захисників та захисниць України.

«Створення частини відбулось 30 років тому, саме у момент створення незалежної держави, що мало визначальне значення у становленні української державності. Сьогодні особовий склад Нацгвардії демонструє високий рівень патріотизму на лінії військових дій АТО/ООС. Пам’ятаймо, що сильні та дієздатні Збройні Сили – це турбота держави та місцевого самоврядування, що знаходить відображення в підтримці військових підрозділів на території області через реалізацію програми «Безпечна Львівщина», - зауважив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

До слова, за рішенням Львівської обласної ради для матеріально-технічного забезпечення військових частин Національної гвардії України виділили 2 млн 900 тис. гривень. Фінансування здійснили у межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2021 – 2025 роки.

Наприкінці заходу з нагоди 30-ої річниці заступник відзначив особовий склад військової частини №4114 Нацгвардії. За сумлінне виконання службових обов’язків нагородили:

  • майорів В’ячеслава Комисливого та Романа Смітюха;
  • капітана Романа Кащака;
  • лейтенанта Олександра Загинайла;
  • майстер-сержанта Юрія Лозового.

Особовий склад Західного територіального управління та військових частин 4114 та 1241 успішно виконує службово-бойові завдання із забезпечення територіальної цілісності і державного суверенітету України.

Військовослужбовці частини з перших днів та дотепер виконують службові бойові завдання в зоні проведення ООС. Це Маріуполь, Дебальцеве, Костянтинівка, Дружківка, Слов'янськ, Краматорськ, Первомайськ, Лисичанськ. Багато військовослужбовців за проявлений героїзм були нагороджені високими державними нагородами. На жаль були й військові втрати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ