Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові усі малоквартирні будинки планують віддати мешканцям у приватну власність

Цього року у Львові малоквартирні будинки планують передати у приватну власність їхніх мешканців. Так влада планує зменшити витрати на утримання та ремонт житлового фонду. Про це повідомила сьогодні, 25 січня, на прес-конференції в.о. начальника управління житлового господарства Наталія Герус.

 

За її словами, із 8 383 будинків, які є у місті, 4,5 тисячі: 1 -10 квартирні. «Мешканці таких будинків при бажанні можуть взяти їх у свою власність і опікуватись ними самостійно, адже такі будинки не є великими. Також в разі приватизації будинку мешканці матимуть змогу на власний розсуд користуватися прибудинковою територією», - зазначила Наталія Герус.

 

Для того, щоб такий будинок передати у власність мешканцям, потрібно подати письмову заяву  та  згоду усіх власників та співвласників житла, а також усі квартири у будинку повинні бути приватизованими. «Ми хочемо провести роз’яснювальні роботи з мешканцями малоквартирних будинків, щоб пояснити механізм приватизації, адже ми досить спростили саму процедуру приватизації для мешканців таких будинків, головне щоб усі дали згоду та надали документи про власність», – пояснила Наталія Герус.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ