Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові в 8-й та в 1-й лікарнях є по 90 людей з запаленням легень

А. Садовий: «Лікарі сьогодні - це люди, яким треба кланятися, і молити Бога, щоб дав їм сил і здоров’я». Про це сьогодні, 30 червня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської міської ради.
Фото Олена Ляхович

У госпітальних базах, які працюють з працієнтами з підозрою на ковід, зростає кількість хворих, що потрапляють туди з запаленням легень. Про це у ранковому ефірі радіо «Львівська хвиля» повідомив мер Львова Андрій Садовий. Він вкотре наголосив, що мешканці мусять зважати на ці дані та максимально дотримуватись правил особистого захисту.

«Я думаю, що треба людям просто більше розказувати правди. От станом на сьогодні в нас в 8-й і в 1-й лікарнях є по 90 людей з запаленням легень, 54 людини в лікарні швидкої теж з запаленнями, і в інфекційній лікарні є 189 хворих. Тобто це такі серйозні цифри. І динаміка буде ще більшою після цих вихідних.

Оця така розслабленість призводить до такої не дуже доброї ситуації. Я особисто знаю багато людей, які хворіють і сидять вдома, хто у важкому стані - того в лікарню забирають.

Динаміка у світі росте, кількість хворих росте. І тому в Україні ми нікуди не втечемо. Тому треба берегти себе і берегти своїх рідних, нема на то ради", — сказав мер Львова.

Водночас Андрій Садовий акцентував на важливості цінувати працю лікарів. Адже саме вони ось уже 4 місяці щодня працюють на вісті боротьби з хворобою.

«Єдине, що мене тішить, — що медична система справляється, і що ми маємо достатню кількість ліжкомість.

Насправді проблема є інша — в фізичній втомленості лікарів: кожного дня поступають хворі, ти їх лікуєш, вони виписуються, поступають інші, і так постійно. І це вже тримає 4-й місяць. Тому лікарі сьогодні - це люди, яким треба кланятися, і молити Бога, щоб дав їм сил і здоров’я", — резюмував міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ