Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові в листопаді подорожчає проїзд в електротранспорті, у маршрутках – наразі ні

Тарифи для перевезення пасажирів в міському електротранспорті зростуть з середини місяця, водночас заявка перевізників громадського автотранспорту ще розглядається і рішення щодо надання дозволу перевізникам підвищити проїзд в маршрутках до 1,5 грн ще не прийнято. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР Микола Шкурган.
«Зараз доопрацьовуються останні документи, і в середині місяця тарифи на перевезення в міському електротранспорті підвищаться до 0,6 грн. Наразі точної дати назвати не можу, оскільки документи до кінця не опрацьовані. Втім, підвищення тарифів не торкнеться студентів – вони й надалі платитимуть 0,3 грн за проїзд в тролейбусах та трамваях», – зазначив Шкурган.
З його слів, таке підвищення є аргументованим, оскільки останні 4 роки тарифи на перевезення в електротранспорті не змінювалися, в той час як в інших містах України вже в середньому становлять 0,7 грн. Загальне ж підвищення цін викликано тим, що за останні 3 роки при підвищенні тарифів на електроенергію та зарплати працівникам тарифи на перевезення не змінювалися.
Водночас щодо проїзду в міському автотранспорті, то, зі слів Шкургана, до ЛМР надійшли пропозиції від перевізників підвищити проїзд в маршрутках до 1,5 грн. «Наразі управління транспорту ЛМР та інші структури ЛМР вивчають документи, і остаточного рішення ще не прийнято. Перевізники аргументують потребу підвищення тарифів тим що за останні роки значно зросли ціни паливо», – зазначив він.
Нагадаємо, що наразі місцеву владу дозволити підвищення цін на пасажирські перевезення зупиняє те, що разом з підвищенням тарифів за перевезення зросте і сума дотацій, які держава має сплатити перевізникам за проїзд пільгових категорій громадян.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ