Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Національний музей у Львові ім. А. Шептицького презентує виставку "Портрет міста"

15 грудня о 16.00 у головній будівлі Національного музею у Львові імені А. Шептицького відбудеться ​відкриття виставки «Портрет міста. Львів кінця ХVІІІ — першої половини ХІХ ст.»

Виставка «Портрет міста. Львів кінця ХVІІІ — першої половини ХІХ ст.» покликана через твори мистецтва передати образ Львова в один із важливих відтинків його історії: коли Галичина після першого поділу Речі Посполитої в 1772 році перейшла до складу Австрійської імперії, а місто стало столицею новоутвореного на теренах колишнього Галицького князівства Королівства Галичини та Володимирії. 

Представлені на виставці пам’ятки, створені наприкінці ХVІІІ — у першій половині ХІХ ст., належать тогочасним митцям, які працювали у Львові й самі були свідками подій, що відбувалися тоді в місті. 

Експозицію виставки сформували твори, які належать Національному музею у Львові ім. А. Шептицького, Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького, Львівській національній науковій бібліотеці України ім. В. Стефаника, Львівському історичному музею, Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України і приватним колекціонерам.

Виставка триватиме з 15 грудня 2017 року до 4 лютого 2018 року. Запрошуємо на відкриття!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ