Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вандали вчинили наругу над Вірменським собором

29 березня у Львові вчинили акт вандалізму над дерев’яним хрестом біля входу у Вірменський собор. Про це сьогодні, 31 березня, „Гал-info” повідомив настоятель Вірменського кафедрального собору о. Тадеос. За його словами, вандала вже затримали, ним виявилася особа з психічними розладами.
„Реставраційні роботи ведуться за кошти ЮНЕСКО. Особа, яка вчинила акт вандалізму, не понесе відповідальності, адже це психічно хвора людина”, - зазначив о. Тадеос.

За його словами, значно трагічніший акт вандалізму було вчинено напередодні, 28 березня: найстарішу частину собору – абсиду - вандали розмалювали та зробили різні нецензурні написи. Реставрації абсида не підлягає, адже написи зроблені жирною речовиною, яка проникла в камінь, тепер йому неможливо повернути вигляд, який він мав протягом багатьох століть.

„Щоб подібних актів вандалізму, які знищують культурну спадщину України, в даному випадку Вірменський кафедральний собор, не траплялось, необхідно поставити охорону та встановити браму, які б захищали дворик собору вночі”, - наголосив о. Тадеос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ