Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вчать готувати страви фюжн-кухні

Футбольні фани, котрі прибудуть до Львова на Євро-2012, зможуть ласувати і стравами фюжн-кухні. Підготовкою фахівців цього відносно нового, але дуже популярногонапрямку, займаються у Львівському професійному ліцеї харчових технологій.

Викладачі Ліцею вправно готують страви фюжн- це вони продемонстрували на майстер-класі, який закінчився апетитною дегустацією.

«Фюжн – це поєднання кількох культур в одній страві, - пояснює директор Ліцею Наталія Склярчук. – Це філософія приготування страв, у якій важливо розуміти поєднання продуктів та рівні інтуїції відчувати гармонію смаку. Фюжн стає все популярнішим у світі. Оскільки наш Ліцей розташований у центральній частині Львова, то нашим учням і майстрам часто доводиться обслуговувати туристичні групи та закордонні делегації. Відповідно мусимо постійно йти в ногу зі смачною модою».

На майстер-класі викладачі Ліцею готували «Порк-фюжн»: це обсмажена свинина з соком апельсина, шматочками яблука та броколі, приправлені французькою гірчицею, українським перцем. Кажуть, що на приготування страви витрачають 15 хвилин, а собівартість однієї такої порції не перевищує 30 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ