Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вчаться, як допомогти безпритульним

У Львові пройшов міжнародний семінар на тему «Від теорії до практики у наданні послуг бездомним у Львові». Участь у семінарі взяли делегат з Нідерландів, Польщі, інших міст України, представники Міністерства праці та соціальної політики України, а також члени неурядових організацій. Про це повідомили сьогодні, 27 січня, у прес-службі Львівської міської ради.

 

Семінар пройшов в рамках реалізації однойменного тристороннього проекту у співпраці управління соціального захисту Львівської міської ради та муніципалітетів Утрехта /Нідерланди/ та Варшави /Польща/ міжнародної програми LogoEast II.

 

«Метою проекту є оволодіння службовцями і соціальними працівниками Львова практичними навиками по наданню соціальних послуг бездомним, та впровадження перейнятого європейського досвіду  у нашому місті», - розповіла начальник управління соціального захисту Ольга Лесюк.

 

В ході реалізації Проекту у 2009 році відбулось два стажування соціальних працівників та представників державних структур зі Львова у Варшаві, а також 10-денне стажування фахівця з соціальної роботи Центру обліку та нічного перебування бездомних в місті Утрехт /Нідерланди/. Львівські фахівці зуміли вивчити основні принципи роботи з бездомними людьми Західної Європи.

 

По завершенні навчань, спеціальна робоча група до якої входили як учасники проекту так й інші спеціалісти, напрацювали методологічні рекомендацій по роботі з бездомними в Україні, які уніфіковано та викладено у спеціалізованому посібнику. Зокрема, в ньому читачі зможуть знайти інформацію про дослідження бездомності як явища; аналіз нормативно-правових документів різних рівнів, що визначають принципи соціального захисту бездомних громадян; форми та методи роботи з бездомними людьми, а також описано методи та практичні рекомендації для роботи з бездомними людьми.

 

«Цей документ є важливою ознакою консолідованої співпраці структур влади та неурядових організацій міст учасників проекту: Львова, Утрехту, Варшави, й розповсюджуватимуть серед соціальних працівників неурядових організацій Львова, службовців органів державної влади, які працюють з явищем бездомності, - наголошує Ольга Лесюк. - Очікуваний від проекту результат - це посилення співпраці між різними муніципальними службами, державними органами та неурядовими організаціями у вирішенні питання бездомності у нашому місті».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ