Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові вчені та військові творили національну ідею для української армії

У Львові, в Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного відбувся науково-практичний семінар на тему: “Досвід, проблеми та перспективи реалізації національної ідеї у Сухопутних військах Збройних Сил України”, – повідомили у прес-центрі Міноборони.

 

У семінарі взяли участь близько 20 науковців – представників науково-дослідних та освітянських установ Львова, а також науковий та науково-педагогічний склад видового військового вишу.

 

За словами начальника Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, цей науковий захід організований відповідно до робочої програми науково-дослідної роботи за темою “Розробка засад впровадження національної ідеї у Сухопутних військах Збройних Сил України”, яку здійснює Академія.

 

Зокрема, до проведення науково-практичних семінарів за темою “Забезпечення повноцінного функціонування української мови у військовому середовищі – фундаментальна організаційна засада національного виховання в Сухопутних військах ЗС України” залучаються офіцери управління армійських корпусів під керівництвом командирів армійських об’єднань. А заходи за темою “Стабілізація та цільова оптимізація органів з виховної та соціально-психологічної роботи як організаційна засада національного виховання у Сухопутних військах ЗС України” проводяться в Академії Сухопутних військ за участю військовослужбовців, наукового та науково-педагогічного складу Академії під керівництвом начальника видового військового вишу.

 

Під час науково-практичного семінару учасниками було обговорено широке коло питань щодо історичної ретроспективи реалізації національної ідеї у військових формуваннях України, визначення методологічних та організаційних засад реалізації національної ідеї на сучасному етапі розбудови Збройних Сил України, а також обґрунтування перспективи форм і методів національного навчання та виховання військовослужбовців.

 

Із доповіддю стосовно сутності і змісту національної ідеї перед учасниками заходу виступив кандидат історичних наук Василь Пасічник. Доповідь кандидата філологічних наук, доцента Клавдії Панасюк мала назву “Патріотизм як основа національної ідеї: спроба теоретичного осмислення”. Про національну ідею та засоби масової інформації розповів доктор політологічних наук, професор Йосип Лось, а доктор філологічних наук, професор Михайло Гнатюк доповів за темою “Національна ідея у творчості Івана Франка”.

 

Як підкреслив начальник Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, проведення семінару стало новим серйозним кроком у розробці основних підходів реалізації національної ідеї, що виконується в поточному році науковцями Академії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ