Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові вдесяте відбудеться щорічний проект «По Рождеству 2013»

Вже 10 років поспіль у Львові опісля свят відбувається щорічний проект «По Рождеству». Цьогоріч захід організовує театральний центр «Слово і голос», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, 26 січня о 19.00 год у Львівському будинку органної та камерної музики (вул.С.Бандери,8) відбудеться дійство «Світоявлення», де актори театрального центру представлять давні духовні наспіви.

«Завдяки святу «По Рождеству» і вечору «Світоявлення» ми матимемо можливість доторкнутися до вічних текстів, до їх краси, мудрості, яка нас очищує, зосереджує і тішить, народжує радість, яка в нас є завжди на дні серця, але, на жаль, не завжди проявляється – це призначення цього свята», - розповіла Наталія Половинка, художній керівник театрального центру «Слово і голос».

Дійство триватиме 1 год 15 хв, вартість квитків - від 30 до 40 грн. У дійство буде задіяно мінімум декорацій, аби не відволікати гостей від прослуховування текстів. Як зазначили організатори, слухачі зможуть почути близько 20 унікальних давніх текстів. Всі тексти – монодії і виконуються з допомогою голосу, без музичного супроводу.

«Це настільки величний матеріал, що ти перед ним дуже маленький. Але ти маєш його максимально передати людям», - розповіла Юлія Цвях, акторка театрального центру «Слово і голос».

«Останні роки приходять переважно родинами, приходять уже стишені. Приходять ті люди, які потребують духовного зосередження. «По Рождеству» - це підсумок свята, це більше усвідомлення свята, ніж його гучне святкування», - розповіла Наталія Половинка, художній керівник театрального центру «Слово і голос».

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ