Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться архітектурний конкурс проєктів школи та садочку у районі Під Голоском

Сьогодні, 28 жовтня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення щодо оголошення та проведення Всеукраїнських відкритих архітектурних конкурсів на найкращі проєктні пропозиції дитячого дошкільного закладу та загальноосвітньої школи у житловому районі Під Голоском.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Як ви знаєте, у цьому районі планується наша міська комунальна школа. Ми її плануємо будувати і зараз думаємо, як зібрати ресурси. Рішення щодо цього прийняте та акцептоване.

Втім, зараз йдеться про будівництво школи, яка буде на прикладі приватно-публічного партнерства. Ми хочемо задіяти забудівельні компанії, щоб вони долучились і профінансували той проєкт, який ми попередньо розробимо та затвердимо. Це має бути чіткий принцип, аби діти мали школу, куди вони будуть ходити», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, місто залучатиме інвесторів задля реалізації цих важливих проєктів соціальної інфраструктури.

«Ми оголошуємо архітектурні конкурси на дві ділянки: одна стосується садка в районі вул. Під Голоском, інша – школи. Раніше сесія міської ради прийняла рішення про те, щоб реалізувати ці ділянки з аукціону, щоб вийти на формат партнерства міста і приватних інвесторів для реалізації соціальної інфраструктури. В цьому районі у детальному плані закладено кілька шкіл і кілька садків. Однозначно, пріоритетом є міська комунальна школа, яка буде будуватись міським коштом, і садок. Але ті рішення, які приймались сьогодні, стосуються школи і садка, які знаходяться на достатньо крутому рельєфі. Ця ділянка була визначена як проблематична з точки зору рельєфу, ми неодноразово з мешканцями району проговорювали це на робочих групах. Але, власне, ми сподіваємось, що знайдеться такий інвестор, який буде готовий спільно з містом зреалізувати такий об’єкт, і на складному рельєфі передбачити всі підпірні стінки і всю необхідну інфраструктуру, під’їзди та доріжки. Також потрібно інтегрувати цей об’єкт в район. Найкращі рішення того, як це зробити, ми знайдемо на конкурсі. Так, наприклад, на початку минулого року провели конкурси по садку і школі, які вже є у роботі. Тепер ми будемо на початку наступного року мати другу школу і другий садок в цьому районі.

Ми, знову ж таки, на конкурсі орієнтуємось на прагматичні рішення, аби не робити реалізацію таких об’єктів надкоштовною, тому що це та інфраструктура, яка є необхідною вже сьогодні, а не колись через багато років», - зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ