Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться архітектурний воркшоп "Фабрика Івана Левинського: львівський баухауз"

Цього року Західноукраїнський архітектурний портал Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів до 170-ї річниці з дня народження Івана Левинського організовує новий великий урбаністичний захід - архітектурний воркшоп. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Воркшоп триватиме з 15-го по 20 серпня, його присвячують розвитку та ревіталізації однієї з найбільш знакових, але на разі непопулярної серед туристів,  дільниць Львова, - території Фабрики Івана Левинського, що за адресою вул. Генерала Чупринки, 58. 

"Це - координата, де зароджувалась українська сецесія, локація, яка в історії країни відіграла роль аналогічну німецькому Баухаузу, без перебільшення - місце сили нашої національної архітектури", - пояснює директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА, головний архітектор області Олена Василько.

До участі у воркшопі запрошують архітекторів, дизайнерів, реставраторів, соціологів та студентів старших курсів профільних спеціальностей від 18 років. Кількість місць – обмежена, тому до 8 серпня діє відкрита реєстрація за посиланням https://forms.gle/qaBPSRxSmZHMSdBC8  

Кожен охочий повинен надіслати мотиваційний лист, резюме та портфоліо. Остаточний перелік  учасників обиратиме кваліфікаційна рада проєкту, до якої входять:

- Богдан Гой - керівник проєкту, голова Львівської спілки архітекторів в 2017-2020 рр., головний редактор ЗУАП;
- Лілія Онищенко-Швець - начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради;
- Віктор Проданчук - український митець, реставратор, художник, скульптор, різбяр та коваль;
- Тетяна Казанцева - кандидат архітектури, дослідниця архітектури періоду сецесії;
- Микола Шеремета - голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України;

Очолюватиме кваліфікаційну раду Павло Гудімов - куратор виставкових проєктів, засновник Артцентру «Я Галерея».

"Метою проєкту є привернення уваги до збереження та ревіталізації території Фабрики Івана Левинського як об’єкта культурної спадщини міста та регіону загалом. Завдяки організації воркшопу плануємо сформувати різноманітні концепції та варіанти розвитку території для того, щоб надати їй «друге життя» з подальшою розробкою робочої документації, її поетапної реалізації та налагодження двостороннього зв’язку з орендарями та власниками площ на території Фабрики", - каже Богдан Гой.

Проведення архітектурного воркшопу, який присвячений Фабриці, є символічним відновленням першопочаткових традицій, адже чи не найважливішим  із винаходів Івана Левинського було започаткування практики  із залучення студентів-архітекторів до реальної творчої роботи.  Саме цим він випередив на 10 років схожу практику, що була започаткована німецьким архітектором Вальтером Гропіусом – школу Баухаузу.

«Програма воркшопу доволі насичена та включає в себе, окрім робочого процесу, ще й екскурсії, лекції, архітектурні вечірки, перегляд кінофільмів, еко-пікнік та багато іншого. Робота відбуватиметься на декількох локаціях: 2 дні у архітектурно-проєктній компанії «5f.studio», 2 дні у Замку Свіржа та завершення воркшопу відбудеться безпосередньо на території Фабрики в офісі архітектурного бюро «A7 Architects», - зазначає координатор події арт-директорка Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» Ангеліна Єфименко.

Проєкт відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду, Львівської міської ради, Національної спілки архітекторів України, Центру архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова Вежа», культурно-мистецького центру «Замок СВІРЖ» та під патронатом голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького

Більше інформації за посиланням - https://flul.org.ua  

Контакти:

ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ АРХІТЕКТУРНИЙ ПОРТАЛ
https://zuap.org/
e-mail: [email protected]
тел.: +38 (068) 860 860 4

Facebook: @workshop.lvivbauhaus
Instagram: @workshop_lvivbauhaus
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvqO9YaQqIRLGHTht50BcdQ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ