Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться „Аукціон надій”

25 грудня 2006 року у Львові відбудеться „Аукціон надій” — благодійна акція, яка має на меті зібрати кошти для потреб вихованців Городоцької школи соціальної реабілітації, яку організовує Львівський банківський інститут Національного банку України, студенти якого уже впродовж семи останніх років опікуються вихованцями цієї спеціалізованої установи, де за скоєні правопорушення відбувають покарання підлітки віком від 11-ти до 14 років. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівського банківського інституту.
Благодійна акція проходитиме у форматі аукціону, з дотриманням правил проведення таких заходів. Відомі державні діячі України, зірки культури, спорту, шоу-бізнесу, політична та бізнесова еліта стануть головними учасниками доброчинної акції. Вони уже передали організаторам акції свої лоти. Це, зокрема, режисер Роман Віктюк, глава Нацбанку Володимир Стельмах, актор та режисер Богдан Ступка, заступник глави Секретаріату Президента Арсеній Яценюк, переможець шоу „Танці з зірками”, зірка „95 кварталу” Володимир Зеленський, лідер групи „ВВ” Олег Скрипка,  ведуча телеканалу „1+1”, народний депутат України Ольга Герасим’юк, відома модельєр Оксана Караванська, український богатир Василь Вірастюк.  
Це перелік осіб, лоти яких будуть виставлені на аукціоні. Запрошених на доброчинний захід чекатиме кілька цікавих сюрпризів. Отримані лоти не є коштовними. Це символічні або ж особисті речі відомих людей, які стануть для запрошених приємною згадкою про участь у благодійному заході.
«Передріздвяні дні особливі. Це час, коли кожен з нас очікує чуда, вірить у казку і   згадує дитинство. Саме у ці дні так хочеться, щоб усі навколо ставали добрішими, а наші діти були щасливими. „Аукціон надій”— це благодійна акція, мета якої подарувати різдвяну казку тим дітям, які позбавлені материнського тепла, сімейного затишку, а тому  перестали вірити у чудеса”, — розповів ректор Львівського банківського інституту НБУ Тамара Смовженко.
„За вилучені кошти ми плануємо облаштувати для дітей Городоцької спеціалізованої школи комп’ютерний клас, організувати навчальні курси, придбати необхідні програми. Тоді вийшовши з установи, ці діти не почуватимуть себе відірваними від світу, а матимуть знання, які відкриють їм нові реальні перспективи для працевлаштування, — зазначила голова студентського самоврядування ЛБІ Юлія Веренько. — Усі діти, які потрапили до цієї спеціалізованої установи, мають важку долю. Це діти з неблагополучних сімей, діти-сироти, діти-жебраки, діти вулиці. Від безвиході, з відчуття власної непотрібності вони стали на хибний шлях і від нас зараз залежить, чи не повторять вони ці помилки знову”.
Сім років поспіль студенти та викладачі Львівського банківського інституту опікуються вихованцями Городоцької школи соціальної реабілітації, яку в народі називають також „дитяча колонія”. Тут відбувають покарання підлітки віком 11-14 років за скоєні правопорушення. Городоцька спецшкола є єдиною спеціалізованою освітньою установою в Україні, в якій перебувають учні молодших та середніх класів. Досвід роботи студентів з неповнолітніми правопорушниками підтверджує істину про те, що це не їхня вина, а їхня біда, і щоб вибратись із неї їм необхідна допомога. Милосердя,  співчуття та увага дають значно кращі результати, ніж застосування покарань. Тож саме для цих дітей студенти організовують різноманітні благодійні акції в рамках власного освітнього проекту „Другий шанс” під гаслом „Їхнє майбутнє в наших руках”. Таких заходів впродовж цих років відбулось чимало. Це і конкретна матеріальна допомога – одяг, солодощі, письмові приладдя, художня література, підручники. Це і моральна підтримка – йдеться про спілкування, зустрічі, листування студентів з дітьми, а також естетичне виховання (перегляд та обговорення відеофільмів, проведення концертів, спортивних ігор), проведення студентами уроків з основ економіки.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ