Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться благодійна виставка робіт художників з ПАР

Львів відкритий для світу. Цьогоріч влітку у місті відбудеться благодійна культурна виставка-розпродаж робіт художників з Південно-Африканської Республіки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З 21 до 24 червня 2013 року у Львові триватиме південноафриканська благодійна культурна виставка-розпродаж робіт. Виставку представлятимуть художники з громадської організації «На!Qua Youth program» та організації «Womb to Tomb» з міста Ріверсдейл, Південно-Африканська Республіка. Львів’янам представлять живопис, вироби з бісеру, маски з пап’є-маше, музичні інструменти, фотографії, вишивку та коісанський розпис на страусиних яйцях.

Виставка зображатиме місцевість, населення, культуру та історію Південної Африки. Метою виставки є поширення африканського мистецтва і культури в світі тазбір коштів для здійснення проектів і програм з допомоги дітям і молоді Африки з обмеженими можливостями у розвитку творчих здібностей, а також обділеним жінкам, які демонструють особистий розвиток і бажання отримати можливість для їхньої підтримки у майбутньому.

З 9 до 18 червня 6 художників з Південно-Африканської республіки перебуватимуть в Україні у місті Вознесенськ Миколаївської області. Чотирьох художників з «На!Qua Youth program» та трьох з організації «Womb to Tomb» запрошує громадська організація «Сузір’я». Їх забезпечать проживанням, харчуванням і транспортом в Україні. Майстри поділяться своїми митецькими творіннями по живопису, виробах з бісеру, масках з пап’є-маше, музичних інструментах, фотографіях, вишивці, а також коісанському розпису по страусиних яйцях. Після перебування художників у Миколаївській області, їхні роботи представлятимуть на виставках у Львові та Києві.

Довідка:

Громадська організація «На!Qua Youth program» з Південно-Африканської Республіки, яка працює із молоддю з обмеженими можливостями, що проживає на муніципальній територіїХейсеква, а також із центром місцевої активності «Сузір’я», Вознесенськ, Україна, уклали угоду 19 жовтня 2012 року про розвиток двосторонньої співпраці у сфері збереження та підтримки культурної спадщини і традицій України та Південно-Африканської Республіки в їхніх містах.

ПРОГРАМА

10 – 20 червня, Вознесенськ, Миколаївська обл., Україна – майстер-класи для вознесенської молоді з живопису, фотографії, пап’є-маше, бісеру, вишивки, писанкарства. Виставка у художньому музеї ім. Кібрика. Аукціон.

19 – 25 червня, Львів – виставка, благодійна акція (продаж експонатів)

26 – 4 липня, Київ – виставка, благодійна акція (продаж експонатів)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ