Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться фестивальний показ швейцарських короткометражних фантастичних фільмів

8 лютого у Львівському палаці мистецтв, (Коперница, 17) та 12 лютого у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6) відбудеться фестивальний показ швейцарських короткометражних фантастичних вулиць. Про це розповів сьогодні, 1 лютого, на прес-конференції керівник львівського Палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

 

Колекцію короткометражних фільмів від Міжнародного фестивалю фантастичних фільмів у Невшателі (Швейцарія) показують вперше в Україні у Львові та Києві, де відбувся такий показминулого тижня. Збірка короткометражок складається з 14 фільмів, які створені між 2002 та 2009 роками, виконана з поєднанням традицій академічної школи та творчості незалежних режисерів.

 

«Швейцарські фільми не є такими популярними серед українців, зокрема короткометражні, їх потрібно подивитись, і тільки після того розумієш наскільки багата в них метафоричність», - розповів координатор фестивалю Богдан Шумилович.

 

Концепція «фантастичного кіно» на якій базується програма NIFFF-  фокусується на таких фільмах, котрі руйнують межі загальноприйнятної «нормальної реальності», що визначена «законами природи». Ці «порушення» можуть мати велике різномаїття форм: від ефектних кіновидовищ до витончених художніх кіноформ. Тому фестивальна програма щороку представляє всі формати: від блокбастерів до фільмів d'auteur, від чорної комедії до Sci-Fi, від  stop-motion анімації, до CGI. Фільми цього жанру дозволяють нам відкрити цілі уявні світи і на хвильку засумніватися у правильності нашого звичного сприйняття щоденної реальності. Ціль фестивалю - наголос на креативності жанру фантастики сьогодні, і на його ролі в історії світового кіно.

  

Ціна квитка на показ у Палаці мистецтв – 30 гривень.

 

Довідка.

 

Фестиваль NIFFF засновано у 2000 році і зараз це одна з основних фільмових подій у Швейцарії. Відбулось лише 9 фестивалів а NIFFF за якістю та оригінальними програмами, а також за участю відомих гостей став знаковим як для Швейцарії так і для любителів чи критиків кіно. Особливістю фестивалю є багата і різноманітна програма, побудована навколо однієї центральної осі – фантастичного кіно, і двох додаткових тем – азіатського кіно і цифрових медіа.

 

Щороку NIFFF пропонує великий вибір з більш ніж 100 фільмів, які представляють швейцарські чи міжнародні прем’єри.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ