Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Конгрес Богословів УГКЦ

2-4 січня 2007 року у Львові, у Семінарії Святого Духа, з ініціативи Українського наукового богословського товариства, Українського католицького університету та Семінарії України та із благословення глави УГКЦ Блаженішого Патріарха Любомира, голови Комісії богословської освіти, Преосвященного Владики Софрона (Мудрого) відбудеться Конгрес богословів УГКЦ «Євхаристійне сопричастя — виклик традиції та сучасності для традиційних церков». Про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.

 Конгрес відбуватиметься в 70-ту річницю Унійного З’їзду у Львові. Метою Конгресу є розглянути поставленні запитання та прийняти практичний документ, що відтворюватиме позицію богословів нашої Церкви щодо питання Євхаристійного сопричастя в межах традиційних Церков. Іншою позитивною причиною організувати Конгрес є потреба збиратися богословам України всіх генерацій і шкіл.
Програма Конгресу передбачає  виступи з доповідями на теми “Унійний З’їзд у Львові 1936 року”, “Київська Церква до Берестейської Унії й у 17-му столітті”, “Шукання шляхів Євхаристійного сопричастя і сослужіння у творах первоієрархів і богословів-пастирів УГКЦ ХХ-го і ХХІ ст. тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ