Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Конгрес богословів УГКЦ

2-4 січня 2007 року у Львові відбудеться Конгрес богословів УГКЦ, на якому розглядатиметься питання Євхаристійного сопричастя і співслужіння. Ініціатива проведення Конгресу належить Українському науковому богословському товариству, а також УКУ та семінарії України. Конгрес відбудеться з благословення Блаженнішого Любомира та голови Комісії богословської освіти Преосвященного Владики Софрона (Мудрого). Повідомили „Гал-іnfо” у Департаменті інформації УГКЦ.

Українське богословське наукове товариство (УБНТ) було засноване 14 грудня 1923 року у Львові з ініціативи та за підтримки Митрополита Андрея Шептицького і о. Йосифа Сліпого. Основною його метою було «зібрати наші розбиті сили і розпочати серед дуже недогідних умовин бодай скромну працю та промостити дорогу відновленню нашого громадського і наукового життя» (Патріарх Йосиф Сліпий).
«Сьогодні УБНТ функціонує в тому руслі, у якому його задумували наші Патріархи. Основна мета Товариства – сприяти розвиткові української богословської думки в Україні та за її межами, підтримувати наукові дослідження як в галузі богослов’я, так і в суміжних з ним дисциплінах: філософії, історії, соціології, мистецтві та інших», – так визначають своє завдання на сьогодні члени УБНТ.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ