Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться концерт давньої барокової музики. Інструменти – близькі до автентичних

Сьогодні у Львівській національній музичній академії відбудеться концерт ренесансної музики «Нова музика в Україні», за участю Джефрі Кохана (ренесансна, барочна і дев’ятиклапанна флейта, США) та Олега Тімофєєва (лютня, семиструнна гітара 19 ст, США). Про це повідомив сьогодні, 11 лютого, під час прес-конференції ведучий заходу Володимир Рунчак.

 

За його словами цей концерт є одним із серії концертів по Україні. В його програмі звучатимуть давні твори, які на сьогодні є практично невідомими українській публіці, виконуватимуться вони на відповідниках автентичним інструментам. Також проходитимуть зустрічі з музикантами та майстер класи.

 

«Можливість вивчати давню музику – це прекрасно, адже колись, за радянських часів, коли я жив у Москві, у мене не було взагалі поняття про таку музику, і лише коли мені випала нагода вчитись у США, я зрозумів, наскільки це цікаво. Після того я відразу захотів повернутись в пострадянське суспільство і навчати тут», - розповів  музикант Олег Тімофєєв.

 

За його словами, наразі в Москві більше уваги приділяють давній музиці порівняно з Києвом. Але цього не можна сказати про Львів, адже саме тут є «Львівська лютнева тамбулатура», піратською копією якої користувався музикант, і намагався відтворити цю музику. «Наступний фестиваль давньої музики ми хочемо присвятити саме львівській тамбулатурі», - зазначив Олег Тімофєєв.

 

«В Україні на сьогодні, насправді великий інтерес до давньої музики, тому мені цікаво подивитись, що буде далі. Адже, без сумніву, в вас є великий потенціал та талант», - сказав Джефрі Кохан.

 

Сам музикант грає на різних флейтах, усі вони зроблені відповідно до автентичного вигляду майстрами в Австрії, США, Англії. «Я можу грати ренесансну і барочну музику, також разом із лютнею, але я граю і сучасну музику. Тому я хочу пропагувати те. Що зараз роблю, адже це насправді дуже цікаве звучання», – додав Джефрі Кохан.

 

Концерт «Нова музика в Україні» відбудеться сьогодні, 11 лютого, у Львівській національній музичній академії. Початок о 17 годині, вхід вільний.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ