Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться концерт одного з найкращих піаністів світу Андрія Гаврилова

Другий міжнародний літній музичний фестиваль «Імпровізація» завершиться концертом одного з найкращих піаністів світу Андрія Гаврилова. Під час концерту 5 липня у Львівському органному залі він зіграє другий та третій концерти Людвіга ван Бетховена для фортепіано з оркестром.

Це перший візит і, відповідно, перший концерт піаніста у Львові. «Я завжди хотів потрапити до Львова, бо Львів для мене – це центр історії та культури. Тут жили видатні філософи, музиканти, просто люди. І мені приємно, що я потрапив до Львова вже вільного, і що не приїхав сюди в радянські часи», - розповів Андрій Гаврилов.

Виступатиме маестро разом з Львівським симфонічним оркестром під керівництвом Мелані Местре. «Я мав можливість познайомитися з Мелані Местре раніше і він мені дуже імпонує. В ньому відчувається нестримний дух музиканта», - сказав Андрій Гаврилов. Піаніст сподівається на теплий прийом публіки, а от про гонорар говорить як щось несуттєве. «Головне, зоб мені забезпечили належні умови проживання, а гонорар буває неважливим. Тоді я кажу «скільки дасте, стільки дасте». Про гонорар за цей концерт я взагалі питання не порушував», - зазначив Андрій Гаврилов.

Проте це не останній візит російського піаніста до Львова. Планується, що він ще двічі побуває з концертною програмою в листопаді. «Я дуже хочу заграти у Львові всього Баха, а також Рахманіна та Прокоф’єва. Ці концерти вже узгоджені», - розповів Андрій Гаврилов.

Другий міжнародний літній музичній фестиваль «Імпровізація» відбувається з 21 червня до 5 липня. В його рамках вже проведено три концерти класичної музики. Однією з прикмет фестивалю є свобода інтерпретацій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ