Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться міжнародна конференція „Соціальне підприємство: можливості та перспективи”

Інститут управління неприбутковими організаціями Українського католицького університету 12 травня у Львові організовує міжнародну конференцію „Соціальне підприємство: можливості та перспективи”. Понад 60 представників неприбуткових організацій з усієї України, а також міжнародні експерти з Угорщини, Польщі та США обговорюватимуть інноваційні шляхи вирішення соціальних проблем. Крім інших, у роботі конференції візьмуть участь міський голова Львова Андрій Садовий, директор СП НОТ Володимир Терешко та волонтери Корпусу Миру США в Україні. Про це повідомила прес-служба УКУ.
Україна займає третє місце у світі за сільськогосподарськими угіддями, четверте – за трудовими ресурсами, третє – за науковим потенціалом. І водночас вона далеко позаду розвинених країн за ефективністю використання цих ресурсів.
Економічна, соціальна та екологічна криза в Україні за останніх 10 років опустила країну у звіті ООН з 45-го на 84-те місце серед 173 країн світу за індексом людського розвитку. Індекс враховує тривалість життя, рівень освіти та добробут. І хоч останнім часом спостерігається деяке покращення цих показників, вони й надалі залишаються нижче від рівня 1990 року.
Через недостатнє фінансування державні установи не можуть підтримувати надання якісних соціальних послуг на прийнятному рівні. Вирішення проблеми можливе шляхом збільшення частки приватних підриємств у соціальній сфері. Саме про такі підприємства і йтиметься на конференції.
Директор представництва міжнародної організації NESsT Ева Варга розповість про досягнення соціальних підприємств в Західній Європі. Аджей Юрось, президент Форуму неурядових організацій м. Любліна (Польща) поділиться досвідом польських соціальних підприємств. Лорі Морісон (США) розповідатиме про економічну цінність таких організацій для суспільства. Представники Української мережі громадянської дії ( UCAN ) презентують досвід українских соціальних підприємств. Міський голова Львова Андрій Садовий та Володимир Терешко із СП „НОТ” обговорюватимуть роль представників громади у розвитку соціального підприємництва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ