Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться міжнародна конференція «Збереження та порятунок сакральних пам’яток Галичини»

Протягом 4-5 травня 2006 року у Львові відбуватиметься міжнародна конференція на тему «Збереження та порятунок сакральних пам’яток Галичини», яку організовують Львівська архієпархія УГКЦ спільно з монахами-студитами. Про це сьогодні, 3 травня 2006 року, під час прес-конференції повідомив голова Комісії сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ, ієрм. Севастьян Дмитрух. За його словами, до участі в конференції запрошені близько 50-ти чоловік, зокрема, це науковці зі Львова, Луцька, Києва, Донецька, а також представники з Польщі, Словаччини та Угорщини.
«Конференція матиме широкий діапазон, — розповів ієрм. Севастьян Дмитрух. — Ми говоритимемо про збереження дерев’яної та кам’яної архітектури; збереження стародруків та іконографії. Нам не потрібно оббудовувати дерев’яні церкви цеглою, потрібно залишати їх такими, якими вони є, — це допоможе зберегти для майбутніх поколінь дерев’яну архітектуру, розписи храмів та ікони. Нам просто потрібно менше використовувати модерні засоби збереження пам’яток».
Як зазначив голова Комісії сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ, метою цієї конференції є — заохочення людей фахово проводити реставрацію та консервацію таких пам’яток.
4 травня конференція проходитиме у Львові, а 5 травня вона відбуватиметься в Уневі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ