Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль сучасної музики «Оксамитна куртина - 2»

З 8-го по 15 жовтня цього року у Львові відбудеться Міжнародний фестиваль сучасної музики «Оксамитна куртина - 2», організаторами якого, зокрема, є Міністерство культури і туризму України, Почесне консульство Литви у Львові, Міністерство культури і національної спадщини Республіки Польща та інші. Про це сьогодні, 5 жовтня 2006 року, під час прес-конференції повідомив творчий керівник фестивалю Юрій Ленюк.
Перша едиція «Оксамитної куртини», задуманої польським музикологом, доктором Анджеєм Хлопецьким, відбулася 2000 року у Кракові (Республіка Польща) у рамках програми мегафестивалю «Краків-2000, місто європейської культури».
Основною метою фестивалю «Оксамитна куртина - 2» є представлення Львова та сучасного українського мистецтва. Одним з центральних концертів стане концерт-відкриття, на який до Львова запрошені Національний симфонічний оркестр Польського радіо, диригент – Габріель Хмура та відомий польський віолончеліст Анджей Бауер. В їхньому виконанні можна буде почути твори провідних композиторів чотирьох країн — М. Скорика (Україна), Г. Канчелі (Грузія), О. Нарбутайте (Литва), В. Лютославскі (Польща). Загалом фестиваль включає в себе 11 концертів, які відбуватимуться в концертному залі Львівської філармонії та органному залі. У програмах концертів будуть представлені композитори України, Польщі, Грузії, Угорщини, Румунії, Болгарії, Росії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ