Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться перший Чемпіонат України з Історичного Середньовічного Бою

23 лютого у Львові в Палаці спорту «Україна» відбудеться Чемпіонат України з Історичного Середньовічного Бою. Близько сотні найкращих бійців з усієї країни (Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, Сум, Кіровограду, Хмельницького та Кам’янця-Подільського) боротимуться за звання чемпіона у групових боях та поєдинках. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Історичні середньовічні бої (ІСБ) – це повноконтактні бої з використанням історичної зброї, одягу та обладунків, які вирізняються автентичністю, естетикою та високим рівнем виконання. Заліки, традиційно, приймаються у кількох номінаціях: поєдинки «1 на 1», групові бої «5 на 5» та «21 на 21».

Метою проведення заходу є ознайомлення та популяризація ІСБ серед населення як молодого, перспективного і видовищного виду спорту, який щораз більше привертає до себе увагу по всьому світу. Про це свідчить створення нової міжнародної організації HistoricalMedievalBattleInternationalAssociation (яка зареєстрована у Швейцарії та співпрацює з такими організаціями: «FIFA», «UEFA», «MOK»), а також щорічне збільшення країн-учасниць фестивалю «Битва Націй».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ