Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться прем’єра документального фільму «Срібна Земля»

15 березня у Львові відбудеться прес-конференція та прем’єра документального фільму «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919–1939», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Фільм можна буде побачити о 17.00 у синій залі «Кінопалацу» на вул. Театральній, 22. Вхід на прем’єру за запрошеннями. Для представників ЗМІ вхід вільний.

Новий фільм кіностудії «Invert Pictures» та громадської організації «Західноукраїнський Центр Історичних Досліджень» – це ґрунтовне дослідження історії Закарпаття періоду 1919–1939 років, підсилене вичерпними розповідями очевидців, маловідомими документами, а також майстерно відзнятими краєвидами та художніми сценами.

Робота над фільмом тривала впродовж 2010-2012 років, загалом понад 15 місяців. Глядачі побачать епічну розповідь про історію розвитку й становлення мальовничого куточку України – Закарпаття.

«Срібна Земля» є новою спробою усвідомлення історичної ролі Закарпаття для України та Центрально-Східної Європи. Багатонаціональний край в минулому неодноразово ставав причиною воєн і геополітичних конфліктів.

Зйомки фільму проводилась у тих самих географічних місцях, про які йдеться в історичних хроніках і розповідях. Незвичний формат документального фільму – це новий досвід для українського документального кіно, який творці нарекли «епічним документальним кіно».

У звуковій палітрі фільму гармонійно поєднані авторська та етнічна музика. Подарунком для глядачів буде музична збірка під назвою «Музика Срібної Землі».

Творчий колектив фільму: Режисер Тарас Химич, композитор Любомир Соломченко, звукорежисер Роман Микульський, науковий консультант Олександр Пагіря, продюсер Тарас Чолій.

Фільм продовжує серію документальних стрічок про історію України. Попереднім проектом є фільм «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939–1941» (2010 рік).

Напередодні прем’єри фільму, 15 березня о 16.00 год., на другому поверсі в холі «Кінопалацу» відбудеться прес-конференція.

Після прем’єри «Срібної Землі» охочі зможуть взяти участь в обговоренні документальної стрічки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ