Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться традиційний конкурс льодових скульптур

На Водохреща, 18-19 січня, у Львові традиційно відбудеться конкурс крижаної скульптури. Цьогорічна тема мистецького змагання – «Крижана пісня». Шестеро скульпторів на площі біля головної міської ялинки створюватимуть неймовірні витвори з криги, надихаючись сюжетами, образами та ритмами українських колядок та щедрівок. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Космогонія українських обрядових пісень неймовірна і широка, сягає своїм корінням давніх-давен: тут присутні неймовірні сюжети, починаючи створенням світу і пошуками ключів від раю, пригодами невтомної Василевої кози, і закінчуючи віншуваннями на добро та злагоду в родині», - розповідає один із скульпторів, які братимуть участь у конкурсі, Гордій Старух. 

Отож, працюючи над крижаними фігурами, митці постараються передати дух, який несуть ці різдвяні сюжети-образи у об’ємних композиціях з льоду, який теж має свої неймовірні особливості.

Конкурс триватиме два дні, тож усі охочі зможуть на власні очі спостерігати, як з брил льоду будуть творитись справжні чудеса.

Організатор конкурсу крижаних скульптур – компанія «Львівські ярмарки», партнер – компанія «STIHL».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ