Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться творчий вечір Мирослава Скорика

30 січня о 18.00 у Концертному залі ім. С. Людкевича Молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів» та Назар Пилатюк (скрипка) під батутою Мирослава Скорика виконуватимуть твори маестро, серед яких дві прем'єри - «Симфонієта» та Концерт для скрипки з оркестром № 7.

Мирослав Михайлович Скорик — видатний композитор і музикознавець родом із Львова, народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри композиції ЛДМА ім. М.В.Лисенка, голова Львівського відділення Спілки композиторів, секретар Спілки композиторів України, керівник Центру музичної україністики. Внучатий племінник Соломії Крушельницької. Удостоєний найвищої державної відзнаки — "Герой України". Часто виступає як диригент і піаніст з виконанням власних творів, які легко завойовують прихильність слухачів, а деякі з них стають саундтреками (серіали «Царівна» та «Доярка з Хацапетівки», фільм «Тіні забутих предків», мультфільми), хоча сам маестро не любить цього сучасного слова.

У стилістиці дає модерне авторське бачення українського, зокрема карпатського фольклору і львівського міського й салонного музикування, а також сучасної популярної музики, насамперед джазу.

Назар Пилатюк - у 2009 р. закінчив Львівську національну музичну академію ім.М.Лисенка в класі свого батька. Тоді ж був відзначений Золотою медаллю Академії Мистецтв України та невдовзі розпочав діяльність як концертмейстер симфонічного оркестру філармонії в м.Ополє, ставши наймолодшим концертмейстером за цілу історію польського симфонічного виконавства. Його репертуар - безмежний! Від скрипкових концертів Антоніо Вівальді - до сучасних концертів Бенджаміна Бріттена та Вільяма Волтона. Успішні концерти в Швеції, Норвегії, Фінляндії, Німеччині, Польщі, Чехії. Відомі польські диригенти - Богуслав Давідоф, Чеслав Грабовський, Зігмунд Ріхерд - з задоволенням запрошують Назарія Пилатюка для спільної праці. Спільні проекти з Робертом Канетті (Ізраїль), Гленом Моссолом (Швеція), Георгом Майсом (Німеччина), Саулюсом Сондецкісом (Литва) - яскраво висвітлюють його талант і визначають його творчу перспективу.
"Його талант - безмежний, його гра вражає” ("Ескільстуна комюн” - Швеція, 2004 р.).

Восени 2010 року став концертмейстером Молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ