Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться унікальний показ колекції одягу від моделей, хворих на легеневу гіпертензію

У п’ятницю, 5 травня, у приміщенні Музейно-культурного комплексу «Львіварня», до Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії, відбудеться унікальний показ колекції одягу, створеної українськими дизайнерами для людей із рідкісним захворюванням – легенева гіпертензія. На подіум вийдуть 20 моделей, віком від 3 до 66 років, хворих на легеневу гіпертензію, які приїдуть до Львова з різних куточків України. Початок о 19.00. Після показу відбудеться тихий аукціон, з метою збору коштів для пацієнтки, яка потребує трансплантації органокомплексу серце-легені. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами організаторів, створити для моделей модні  образи зголосилось більше двадцяти дизайнерів одягу та аксесуарів з різних міст України. З кожною моделлю дизайнер працював індивідуально, створюючи унікальне вбрання, враховуючи побажання моделей та особливості фігури. Важливим об'єднуючим елементом показу став синій колір та метелик, як цьогорічний символ Міжнародного Дня Легеневої Гіпертензії.    

Одяг та аксесуари залишаться у подарунок усім учасникам-моделям, що задіяні у показі.

Після завершення заходу відбудеться тихий аукціон, у якому буде представлено більше тридцяти лотів, що має на меті зібрати кошти для пацієнта з легеневою гіпертензією – Мар’яни Кізюк, яка потребує трансплантації органокомплексу серце-легені.

Організаторами заходу є Оксана Куліш – керівник ЛМБФ «Сестри Даліли» та ГО «Асоціація Рідкісного Захворювання України-Легенева Гіпертензія» (PHURDA), Юлія Аронова – голова ГО «Розправлені крила», дизайнер Катерина Кароль та Оксана Рубай, радник міського голови Львова. Захід відбувається за підтримки Львівської міської ради.

«Пацієнти з легеневою гіпертензією відрізняються від пересічних людей тільки тим, що їм важко дихати. Ми хочемо продемонструвати всім, що ми настільки ж красиві, як й інші. Нам не хочеться проводити заходів, які будуть депресивними і акцентувати увагу на тому, що ми не такі. Хочемо використати новий, позитивний підхід для привернення уваги до проблем пацієнтів із легеневою гіпертензією», - зазначає Оксана Куліш, Президент ЛМБФ «Сестри Даліли».

Контактна особа – Оксана Куліш, тел.098-531-79-09.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ