Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться вечір пам’яті Квітки Цісик

В п’ятницю, 3 квітня, о 18:00 годині на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться вечір-спогад пам’яті Квітки Цісик. Вечір є першим українсько-американським проектом високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні. Захід відбудеться за сприяння Міністерства культури і туризму України та Української Американської Координаційної Ради.
«Цей вечір – унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні - країні її походження, де вона була лише раз – у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною», – повідомили організатори вечора.
У вечорі пам’яті візьмуть участь державні та культурні діячі, представники дипломатичного корпусу. Частину коштів, зібраних від продажу квитків, буде передано на рахунок Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» у рамках міжнародної програми «Разом проти раку молочної залози». Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міськради.
Нагадаємо, що в жовтні минулого року вечір пам’яті відомої співачки відбувся в Києві в Українському Домі.
Довідково зазначимо, Квітка Цісик народилась 4 квітня 1953 року в США в сім’ї українських емігрантів. Навчалась в Нью-Йоркській консерваторії, де опанувала вокальну техніку і майстерно відшліфувала свій голос, колоратурне сопрано.
Перший диск «Kvitka» був записаний у 1980-му, другий «Two Colors» («Два кольори») - 1989-го. Також у творчих планах Квітки Цісик був запис ще одного альбому - з колисковими для дітей. На жаль, передчасна смерть поламала усі її плани. Померла Квітка Цісик 29 березня 1998 р. від раку грудей, не доживши 5-ти днів до свого 45-річчя.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ