Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбудеться вечір вшанування Галини Гордасевич

30 березня о 16.00 у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва (пл. Ринок, 9) в рамках літературно-мистецького проекту «Зустріч із книжкою», зініційованого видавництвом «Каменяр» та бібліотекою, відбудеться вечір пошанування відомої української письменниці Галини Гордасевич, чиї уродини обходимо 31 березня, повідомили організатори.

Нелегкі випробування випали на долю цієї талановитої жінки: арешти, засудження до 10 років, ув’язнення «за написання націоналістичних віршів та антирадянську агітацію серед студентів», відбуття покарання в тюрмах Рівного, Чернігова, Одеси та Самари, роботи на індустріальний будовах Донбасу через відсутність засобів до існування… Та попри життєві драми Галина Гордасевич писала. Як стверджує Петро Гоць у передмові до другого тому вибраних творів, Галина Гордасевич, як письменниця – поетеса, прозаїк, публіцист, драматург – створила непересічні твори, які залишать, після їх широкого оприлюднення, слід в українській літературі.

Упродовж 2006-2009 років у видавництві «Каменяр» у серії «Спадщина» побачили світ три томи творчої спадщини Галини Гордасевич («Поезія», «Проза», «Мала проза. Повісті»), упорядковані сином письменниці Богданом Гордасевичем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ