Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Всеукраїнський „Фестиваль бігу – 2008”

29 січня у Львові відбудуться традиційні Всеукраїнські змагання з легкої атлетики "Фестиваль бігу - 2008". Про це «Гал-info» повідомив представник оргкомітету ФЛА ЛО Олександр Калантаєвський.
Організовує змагання Федерація легкої атлетики Львівської області, Львівське обласне управління комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ та управління сім'ї, молоді та спорту Львівської міської ради
Нагадаємо, що ідея створення окремих змагань з бігу серед школярів Львівської області виникла у 1982 році в тренерському колективі ДЮСШ №8 м. Львова. До 1990 року «День спринту», а саме так називались змагання, включали в себе триборство-біг на 30м + 60м + 100м. В 1990 році до програми змагань, вже «Фестиваль бігу», було включено біг на середні дистанції-біг на 600м та 1000м і до організації змагань долучилося Львівське училище фізичної культури. В 1995 році змагання отримало новий імпульс з включенням до програми змагань бігу на 300 м та бігу на 1 милю (1609м) і головним організатором став Львівський обласний спортивний клуб «Гарт».
Саме цих змаганнях починали свій спортивний шлях відомі бігуни Львівщини –члени збірних команд України - А. Булковський, В. Мілосердова, Л. Яжинський, І. Мацкевич, В.Дорош, В.Цікало, В.Киц, Л.Кузьминська та інші.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ