Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Всеукраїнський промо-тур оргкомітету «Параду вишиванок-2012»

У понеділок, 5 березня, відбудеться прес-конференція щодо підготовчого етапу «Параду вишиванок-2012» та власне урочистої ходи, котра відбудеться в столиці 24 серпня. Гості прес-конференції: співака Олег Скрипка, громадський діяч Ігор Добруцький, начальник управління культури Андрій Вороновський. Початок о 14.00 год у приміщенні ЛМР (біла зала), повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в управління культури, у рамках «Параду вишиванок-2012» відбудетьсяВсеукраїнський фестиваль писанки (розпис диво-писанки, міський конкурс митців, розташування диво-писанки на головних площах обласних центрів). А також створення великоднього дерева, яке прикрашається писанками, і кожна писанка бере участь у конкурсі. 30 кращих робіт з усієї України будуть передані до Національного музею ім. О. Гончара в Києві.

Варто зауважити, що під час «Параду вишиванок-2012» організатори планують зареєструвати декілька рекордів, що попадуть у Книгу рекордів України. Рекорд стосуватиметься не лише диво-писанок, але і кожного учасника параду, адже до програми свята входить найбільше фото у вишиванках.

Програма «Параду вишиванок»

-виступ міськихкоманд на Хрещатику (демонстрація диво писанок на підводах);

-урочиста хода від Європейської площі до Співочого поля;

-конкурси на Співочому полі (конкурс вишиванок та конкурс акапельної пісні).

Після свята усі диво-писанки будуть передані в дар Національному музею архітектури та побуту в Пирогово.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ