Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбудеться Всеукраїнський семінар керівників ансамблів та капел бандуристів

З 7-го по 9 листопада 2007 року у Львові, з ініціативи Школи кобзарського мистецтва, що діє в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини, вперше проходитиме Всеукраїнський семінар керівників ансамблів та капел бандуристів. Підтримали цей захід Головне управління освіти і науки Львівської ОДА, Управління освіти Львівської міськради, Львівський державний обласний центр народної творчості і культурно-освітньої роботи, львівське обласне відділення Національної спілки кобзарів України. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Семінар має на меті привернути увагу громадськості до кобзарства як культурного явища, що здатне відновлювати генетичний код пам’яті української нації. В зв’язку з цим виникає проблема захисту бандури – єдиного національного інструменту, на рівні з іншими пам’ятками культури. Як на тлі сучасних зовнішньо ефектних музичних творів, що дуже часто насправді далекі від справжнього мистецтва, показати бандуру з її ніжним, вишуканим звуком, зробити її сприйнятливою для молоді? Ці та інші питання будуть розглядатися на семінарі відомими знавцями кобзарського мистецтва, зокрема, головою національної спілки кобзарів України Володимиром Єсипоком, головою львівської обласної організації Національної спілки кобзарів України Богданом Жеплинським, доцентом кафедри інструментального мистецтва Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) Віолеттою Дутчак, доцентом Національної музичної академії ім. Миколи Лисенка Оксаною Герасименко.
Під час семінару будуть виступи – лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Дмитра Губ’яка, виконавця на старосвітській бандурі Михайла Коваля; майстер-класи гри на свищиках народного майстра з Криму Юрія Дернового, керівника капели хлопців бандуристів «Гамалія»ЦТДЮГ Тетяни Шаленко та викладачів Лесі Нікітіної та Ольги Дверій. Також виступатиме капела бандуристок «Дзвіночок» ЦТДЮГ.
9 листопада з 11 до 12 год. заплановано на Погулянці творчу зустріч з дуетом «Бандурна розмова» Олегом Созанським і Тарасом Лазуркевичом.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ