Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові відбудеться виставка «СВІТЛО НА ПАВУТИНЦІ. Те, що мене тримає»

Як проінформували у прес-службі Львівської ОДА , у суботу 6 жовтня відбудеться відкриття виставки «СВІТЛО НА ПАВУТИНЦІ. Те, що мене тримає» відомого літературознавця Богдана Тихолоза.

Авторський фотопроект «СВІТЛО НА ПАВУТИНЦІ. Те, що мене тримає» ‒ це не тільки несподівана грань творчої особистості Богдана Тихолоза, відомого франкознавця, літературознавця, публіциста, блоґера, директора Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка. Це передусім глибоко філософічний погляд на тонке мереживо буття – крізь обʼєктив фотоапарата і плетиво павутини, яка стає наскрізною метафорою виставки.

«Павутина – це пастка. Тенета спокус і випробувань, якими ловить нас – і не безуспішно! – світ. Заплутує. Полонить. Випробовує на міцність. Іноді убиває. І водночас павутина – це мережа. Те, що єднає нас з іншими людьми. Звʼязок, контакт, комунікація. Те, що усіх нас тримає при купі. Те, що мене тримає», ‒ розкриває символічний зміст творчого задуму автор.

Дві серії світлин, презентовані на виставці (переважно пейзажні та анімалістичні за жанром), висвітлюють різні і водночас взаємодоповнювальні ідеї «павутини буття»: «чорно-білу», лаконічно-монохромну, певною мірою аскетичну, і «повноколірну», сповнену жаги життя і буйного різноманіття барв.

Відкриття виставки -  6 жовтня о 13.00, #ДімФранка (вул. Івана Франка, 150).

Співорганізатори: Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка, Міжнародне мистецьке об'єднання Art Media Holding – Civitas LEOPOLIS, ГО “Центр сприяння і розвитку програм та проектів ЮНЕСКО у Львівській області”.

Куратор виставки – Роман Білявський. Арт-критик – Анастасія Холявка.

Довідково:

Богдан Тихолоз – літературознавець, франкознавець, публіцист, блоґер, директор #Дому Франка (Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка), співавтор науково-просвітницького інтернет-проекту ФРАНКО: НАЖИВО / FRANKO: LIVE ©. Кандидат філології, старший науковець, доцент ЛНУ ім. Івана Франка. Автор понад 130 наукових праць, серед яких – монографії «Психодрама Івана Франка в дзеркалі рефлексійної поезії» (2005),«Філософська лірика Івана Франка» (2009), артбук «Франко від А до Я» (спільно з Наталею Тихолоз, графічне опрацювання – Творча майстерня Аґрафка; найкраща пізнавальна книжка 2016 року) та ін. Консультант та учасник низки кінофільмів і теле- й радіопрограм, фестивалів мистецтв, голова Журі Форуму видавців у Львові. Стажувався у Віденському університеті (2016).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ