Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться виставка робіт 11-ти провідних сучасних художників міста

У рамках проекту «реАнімація»до 100-ліття Львівської галереї мистецтв з 30 листопада до 20 грудня відбудеться виставка робіт 11-ти провідних сучасних художників Львова із залученням творів зі збірки музею, видання і презентація українсько-англійського каталогу, а також проведення «круглого столу» на тему «реанімації» музеїв. У рамках «круглого столу» обговорюватимуть проблеми розвитку музейної педагогіки, залучення широкого загалу до новітньої культури Львова та створення мистецької території спілкування суспільства із сучасними митцями. Про це «Гал-info» повідомили організатори проекту.
 У виставці братимуть участь Олексій Іутін, Орест Івасюта, Олег Капустяк, Володимир Кауфман, Володимир Костирко, Ілля Левін, Роман Петрук, Євген Равський, Андрій Сагайдаковський, Анна Сидоренко та Олена Турянська.
Митці торкнуться питань становища і ставлення до оригіналу в часи масового репродукування; престижності та комерційності у світі мистецтва; продемонструють можливості нових інтерпретацій «вічних» тем.
Як зазначила керівник проекту, завідувач відділом європейського мистецтва ХІХ-ХХ ст. Львівської галереї мистецтв Віта Сусак в назві проекту «реАнімація» - пожвавлення, відновлення - закладена ідея активізації діяльності Львівської галереї мистецтв як культурної установи. Спровокований діалог між класичним і сучасним мистецтвом викличе рефлексії як з приводу проблем музеїв так і щодо перспектив нових мистецьких практик.
Головна метапроекту «реАнімація» продемонструвати суспільству, що музей - не (с)кладовище старих картин, а простір для творчості, де можуть відбуватись діалоги старого і нового мистецтва, візуально втілюватись і ставати предметами дискусій різні явища в культурі, перетворюючи цей заклад у сучасний культурний центр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ