Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбулася дискусія про важливість військової літератури в умовах неоголошеної війни з РФ

У п'ятницю, 13 липня, у прес-центрі інформаційної агенції “Гал-інфо”, відбулася панельна дискусія “Українська військова література дискусія в контексті ведення гібридної війни з РФ”. Учасниками обговорення були автори різноманітних видань та підручників військово-патріотичної тематики.

Провідною темою дискусії було питання, як протистояти інформаційній пропаганді з боку Російської Федерації. Директор видавництва “Світ” Ігор Мельник зазначив: “В умовах неоголошеної війни Росії проти України надзвичайно зріс інформаційний чин. У зв'язку з цим безперечно важливо протидіяти тієї пропагандистської машини, яка на рівні урядових структур Росії цілеспрямовано щоденно впливає на те, щоб дискредитувати нашу державу, уряд, впливати на громадян. Важливо, щоб в цій щоденній боротьбі наші українські інформаційні зусилля були спрямовані на те, щоб дати гідну відсіч цієї гібридної війни”.

Видання та підручники військово-патріотичної тематики, є одними з найефективніших засобів боротьби в інформаційні війні. Серед цих видань можна виділити книгу “Прагнення волі” авторства отця Ореста-Романа Сала.

Це розповідь капелана про події, які відбувалися під час служіння військовим на Сході. Варто зазначити, що отець Орест-Роман, провів на фронті цілий рік. Про свою книгу він говорить так: “Зустрітися з капеланством в умовах війни - це було зовсім іншим, аніж у мирний час. Першим моїм служінням було служіння для постраждалих бійців. У молодих хлопців було дуже багато питань і це були скла-дні питання. Вражав дух цих бійців. Адже зустрівшись з тією «машиною» Російської Федерації, яка мала під себе дуже великі кошти, в тому числі інформаційні та воєнні, ця машина розхиталася на дусі тих бійців, які фактично були юнаками, на їх звитязі. Спочатку я думав, що описую свої речі, але насправді - я описав їх звитяги”.

Російська пропаганда має на меті дестабілізувати політичну ситуацію в Україні та деморалізувати українських громадян. Тому сьогодні важливо як ніколи вчитися фільтрувати інформацію, яку ми споживаємо, та вчитися перевіряти будь-які отримані факти. Саме це може стати вирішальним фактором для перемоги у гібридній війні з РФ.

Василь Збадинський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ