Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася презентація книги «Серцем припасти до Львова», виданої шрифтом Брайля

У Львівській спецбібліотеці ім. Т. Г. Шевченка Українського товариства сліпих члени вітальні «Поклик» презентували книгу «Серцем припасти до Львова», видану в рамках конкурсу підтримки україномовного книговидання, що щорічно проводиться управлінням культури і туризму Львівської міської ради, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

До збірки ввійшли кращі поетичні та прозові твори незрячих авторів, членів вітальні «Поклик», яка діє при Львівській спецбібліотеці для сліпих людей: Андрія Волощака, Миколи Красюка, Лайоша Молнара, Степана Підлужного, Вероніки Феде, Тетяни Фролової та Евеліни Шегедіної. В рамках презентації відбулася зустріч з незрячими авторами та читання кращих творів збірки.

 

«На видання цієї поетичної книги з міського бюджету було виділено 5,5 тисяч гривень.  Підтримати таку ініціативу УТОСу – це був наш обов’язок, адже 97 примірників книги шрифтом Брайля – це важлива річ, бо сліпі люди іншого способу прочитати поетичні твори просто не мають. Водночас важливо було підтримати не просто видання книжки, а видання творів незрячих людей, які попри все творять і своїми віршами підтримують своїх побратимів так само незрячих, які через ці поезії мають змогу по новому сприймати цей світ. Гадаю наша плідна співпраця із організацією УТОС триватиме і надалі», – зауважив під час презентації книги директор департаменту гуманітарної політики Олексій Побурко.

 

Нагадаємо, що Львівська організація товариства сліпих працює вже 70 років, і є однією з найбільших осередків Товариства: на обліку тут перебувають понад 3200 інвалідів по зору. За чисельністю незрячих Львівщина посідає третє місце після Київської та Донецької областей.

 

Організація шляхом надання низки соціальних послуг активно впроваджує інноваційну методику діяльності, сприяючи удоступненню процесу набуття незрячими вищої або середньої спеціальної освіти, оволодінню комп’ютерною грамотою та іноземними мовами, розвитку творчого потенціалу, доступу до інформаційної мережі (аудіолітература, Інтернет тощо).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ