Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Українському футболу – 115 років»

У Львові відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Українському футболу – 115 років». Учасники конференції присвятили свої доповіді історії львівського та українського футболу, а також впливу підготовки до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на розвиток спортивної інфраструктури регіону та міста. Про це повідомила Львівська міська рада.

 

Всеукраїнська науково-практичній конференція «Українському футболу – 115 років» відбулась 26 листопада 2009 року в Львівському державному університеті фізичної культури за сприяння Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту та Федерації футболу Львівської області. Окрім представників Львівської міської ради, викладачів університету,  участь у конференції взяли представники Львівської обласної адміністрації, члени Федерації футболу Львівщини, ветерани футболу та науковці

 

«Підготовка до чемпіонату дає поштовх для інвестування в спортивну інфраструктуру міста та області. Окрім будівництва нового стадіону, сьогодні вже розпочато роботи із реконструкції стадіонів Львова, Моршина та Дрогобича. Така модернізація спортивної інфраструктури має не лише позитивний ефект на розвиток спорту та пропагування здорового способу життя в регіоні, а й довготерміновий економічний ефект.

 

Згідно з дослідженням щодо впливу, який мав  чемпіонату світу з футболу 2006 року на розвиток футболу у Німеччині, то кількість глядачів на стадіонах в країні зросла в середньому на 39%, найвищий показник у Франкфурті на Майні – на 136%. Суттєво зросли доходи місцевих футбольних клубів та доходи власників стадіонів загалом», - розповів у своїй доповіді начальник управління адміністрування та розвитку інфраструктури департаменту «ЄВРО 2012» Львівської міської ради Олег Вілюра.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ