Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбулися перші збори ГО „Інститут національної пам’яті”

Сьогодні відбулися перші робочі збори Львівської громадської організації „Інститут національної пам’яті”. „Інститут національної пам’яті створено в ім’я тих, хто віддав життя за незалежність України і піддавався геноциду проти української нації”, – заявив під час зборів голова ЛОДА Петро Олійник.
Ініціатором і головою ІНП у Львові є Володимир Парубій, який зазначив, що від сьогодні ІНП буде працювати стабільно і системно. „Ми будемо намагатись об’єднати багато чинників, залучати науковий потенціал Львівщини, який займається поверненням національних пам’яток, також творчу інтелігенцію, письменників, митців, журналістів та загалом громадських організацій”, – зазначив Володимир Парубій.
Інститут національної пам’яті буде досліджувати проблеми національно-визвольного руху, вивченням проблем УПА, УГА, політичних репресій, займатися питаннями матеріальної та духовної спадщини, розвитком і збереженням української мови. По кожному цьому пункту буде створено робочі групи. Також планують видати серію науково-популярних нарисів „Великі люди України”.
Володимир Парубій зазначає, що це не буде формальна організація, ІНП дійсно займатиметься науково-просвітницькою діяльністю, проводитиме наукові конференції, видаватиме інформаційний вісник і збиратиме спогади учасників національно-визвольних змагань.
Петро Олійник зазначив, що він ставить завдання організації сприяти відновленню пам’ятників УПА та УГА на території Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ