Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львові відбувся благодійний аукціон: кошти спрямують на реалізацію проєктів Фонду Франка

У четвер, 15 жовтня, у львівському Палаці Потоцьких відбувся благодійний вечір та аукціон на підтримку проєктів Міжнародного фонду Івана Франка.

Захід благословив Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав і передав для аукціону спеціальний лот – ікону Святого Миколая Чудотворця. Лотами аукціону також були предмети образотворчого мистецтва – репринти картин Тараса Франка, реквізити з фільму «Інший Франко», а на «тихому» аукціоні були представлені роботи учасників учнівського конкурсу «Стежками Каменяра».

Хочеться відзначити, що практично всі представлені на аукціоні лоти були викуплені у процесі жвавих і надзвичайно хвилюючих торгів. Під час вечора для друзів Фонду Франка вдалося зібрати 102 000 гривень. Усі виручені кошти будуть спрямовані на підтримку всеукраїнського учнівського конкурсу «Стежками Каменяра» та проведення Міжнародної премії імені Івана Франка у 2021 році.

«Такі заходи якнайкраще сповняють побажання самого Івана Франка, який, вітаючи українську суспільність далекого 1897 року, заповідав застановлятися над такими ділами, які «могли би сповнитися без чуда Божого і без інтервенції заграничних держав, коли б тільки добра воля та добрий розум», – зазначив член правління Фонду Ярослав Гарасим.

Захід супроводжувався чудовою музичною програмою, театралізованим дійством «Щоденник душевного стану» у виконанні народного артиста України Богдана КОЗАКА та заслужених артисток України Олени Крилової та Лесі Шкап’як, а ведучим був актор Станіслав Кирилов.

Дирекція Фонду дякує друзям, партнерам та жертводавцям за діяльну підтримку освітньо-культурних проєктів та ініціатив Міжнародного фонду Івана Франка.

Нехай мудрі слова І. Франка стануть для нас усіх щоденною потребою: «Стіймо на свічнику, тоді світло наше не сховається від очей людських і яснітиме без штучної реклами і самопохвальби».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ