Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся черговий етап ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

24 листопада на базі Львівського професійного політехнічного ліцею відбувся 2-й (районний) етап ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області, повідомили у головному управлінні освіти і науки Львівської ОДА.

Під час урочистого відкриття з вітальним словом виступили: головний спеціаліст відділу професійно-технічної освіти управління професійно-технічної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Борисов Р. Г., директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Бобко В. М., директор Львівського професійного політехнічного ліцею Дмитришин Я. С., методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Львівській області Тимоць М. В.

У конкурсі взяли участь 141 учень із 53 професійно-технічних навчальних закладів області.

Конкурс проводився як творче змагання учнівської молоді, яка має певний рівень знань з української мови не тільки в межах навчальної програми, а й виявляє знання мовних тонкощів, історії розвитку української мови, має філологічні здібності, володіє письмовим зв’язним мовленням, а також демонструє творчий підхід до розв’язання мовних проблем.

Переможці 2-го етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в кількості 9 осіб візьмуть участь в 3-ому (обласному) етапі конкурсу.

Довідка:

Конкурс проведено на виконання Указу Президента України від 09.11.2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», наказу Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 року № 168 «Про затвердження Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 29.10.2012 року № 1/9-782 «Про проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», наказу Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації від 18.10.2012 року № 833 «Про проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», наказу управління професійно-технічної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки від 05.11.2012 року № 372 «Про проведення другого етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика», у рамках реалізації Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки.

Мета: сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу, національно-патріотичне виховання учнівської молоді та підвищення рівня знань учнів з української мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ