Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові відбувся круглий стіл щодо ролі В’ячеслава Чорновола у становленні молодої особистості

Сьогодні, 24 грудня, в межах вшанування пам’яті В’ячеслава Чорновола, у Будинку вчених відбувся круглий стіл «Роль В’ячеслава Чорновола у становленні молодої особистості в сучасному суспільстві». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської ОДА.

У зустрічі взяли участь  заступник міністра освіти України Павло Хобзей, директор департаменту освіти Львівської ОДА Любомира Мандзій, викладачі університету, побратими В’ячеслава Чорновола, а також представники шкіл імені Чорновола з різних міст України.

«Ті заходи, що відбуваються у Львові, завжди особливо важливі для утвердження національної духу. Сьогодні патріотичне виховання молоді, як ніколи, набуло ваги. Не може бути освіти без виховання, ці речі абсолютно нероздільні. Питання виховання мусить грунтуватися на прикладі та жертві. Ті хлопці, які загинули на війні, поставивши Батьківщину на перший план, є прикладом для наслідування, і ми на своєму прикладі маємо дітям показувати у щоденному житті ті цінності, з якими вони підуть в життя. Були і є люди які не роздвоювались навіть в умовах тоталітарного режиму. Такі люди як В’ячеслав Чорновіл – це мужні люди із принципами. Вони приносили себе в жертву, і на цій жертві ми мусимо виховувати молодь. Цей подвиг і ця жертва втілились в вчинку Героїв Небесної Сотні. Треба пам'ятати про цю основу на якій будуватимемо майбутнє України. У школах, що носять ім’я Чорновола, навчаються свідомі патріоти, які розбудовуватимуть державу. Правильно визначені пріоритети та спільна робота обов'язково дасть позитивні результати», - звернувся до присутніх Павло Хобзей.

«Сьогоднішня зустріч освітян з різних куточків України - це можливість обмінятися досвідом, почерпнути щось від інших і знайти точки дотику. Останнім часом ми маємо чудову співпрацю між Львівщиною та східними областями. Такі зустрічі - це нові ідеї, які втіляться у нові проекти. Ми готові до змін, тому мусимо разом над ними працювати», - наголосила Любомира Мандзій.

Знаковою подією у роботі зустрічі буде відкриття мультимедійного простору «Україна починається з тебе» у ліцеї №46 ім.В.Чорновола. Учителі та учні ліцею продемонструють гостям і учасникам зустрічі зібрані матеріали про життя і діяльність В'ячеслава Чорновола. Усі матеріали укомплектовані в електронному ресурсі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ