Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся міжрегіональний захід «День професійного самовизначення»

У рамках міжрегіонального заходу «День професійного самовизначення», організованого Львівським обласним центром зайнятості та НУ «Львівська політехніка», в Палаці мистецтв відбулась конференція, на якій були присутні молоді працівники, роботодавці, соціальні служби зайнятості. Участь у заході взяли представники Чернівців, Тернополя, Києва, Івано-Франківська.
Щороку львівські заклади освіти випускають близько 15 тисяч молодих людей, з них понад 70% працевлаштовуються під час виробничої практики. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник начальника головного управління освіти та науки ЛОДА Мирослав Сорока.
Сучасний ринок праці є досить стійкий, однак система освіти при підготовці фахівців тієї чи іншої галузі на даний час не співвідносні з попитом і пропозицією. Потрібно створити конкуренцію на ринку фахової підготовки. На біржі праці на даний час налічується понад 2000 спеціалістів економічного напрямку, однак не вистачає працівників будівельної сфери. За цією спеціальністю працедавці просто створюють черги. На цьому наголосив Михайло Хміль, директор Львівського обласного центру зайнятості.
Борис Романишин, проректор з навчальної роботи НУ «Львівська Політехніка», зазначив, що в багатьох вищих закладах освіти існує своя спеціальна система з працевлаштування молодих фахівців. Вступ в СОТ створює нові умови і критерії оцінки і прийому працівників. Окремі підприємства з метою зацікавлення надають житло або створюють умови для проживання молодим працівникам.
З 1 січня в дію мав вступити закон про надання першого робочого місця молодим фахівцям. Однак в бюджеті 2006 року цього закону не передбачено.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ