Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові відбувся Молодіжний собор Львівської архиєпархії УГКЦ «Молодь у церкві III тисячоліття»

У Львові відбувся Молодіжний собор Львівської архиєпархії УГКЦ «Молодь у церкві III тисячоліття», що проходив 21-22 жовтня 2006 року — повідомили у прес-службі Львівської архієпархії УГКЦ. Як зазначив у вітальному слові о. Андрій Березівський, голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії, метою собору є проаналізувати, що заважає молодій людині бути в Церкві, і які заходи потрібно проводити для того, щоб залучити молодих людей до життя у церковній спільноті.
На соборі був присутній начальник управління у справах сім'ї та молоді Львівської облдержадміністрації Андрій Корнат, який привітав учасників собору від імені голови ЛОДА Петра Олійника.
Андрій Корнат зауважив, що молодь є неначе нервами, шкірою, яка відчуває першою дотик до цього світу. Вона фізично розвинута, але психологічно ще не захищина і тому відчуває першою усі удари. Саме тому потрібно усвідомити усім нам розуміння важливості Церкви у виховному процесі.
Центральною подією робочої сесії собору була Божественна Літургія, як вияв єдності з Христом і Його Церквою, про що говорив у своїй доповіді Михайло Петрович, декан Філософсько-богословвського факультету УКУ.
Другий день Собору розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку відслужив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, у співслужіння із священнослужителями архиєпархії. Владика звернувся до молоді із словом настанови, у якому закликав бути правдивими свідками Христа і не піддаватись спокусам, що пропонує світ.
На Молодіжному соборі вперше було представлена постать о. прелата Ісидора Дольницького, як покровителя студентської молоді.
Із благословенням Високопреосвященного Владики Ігора (Возьняка), Архиєпископа Львівського відновився процес зарахування о. прелата Ісидора до лику святих.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ